Bærekraft i alle ledd

Planet

I Nordic Choice skal vi ta ansvar utenfor hotelltrappa. I 2015 bidro vi og våre gjester blant annet til å bevare regnskog tilsvarende 75 500 fotballbaner og vi serverte ca 3000 kopper økologisk kaffe per time.

Fortsett

Nøkkeltall: Forbruk

Høyere forventninger til komfort kombinert med ambisiøse miljømål, krever mer av oss i form av kreativitet, innovasjon og investeringer for å redusere vårt miljøavtrykk. Vårt miljøarbeid blir aldri ferdig.

Vann

Vannforbruk i liter per gjestedøgn

*l/gjestedøgn

Energi

Energiforbruk KW/h per kvm

*kWh/m2

Nøkkeltall: CO₂

Et døgn på et av våre hotell gir en miljøpåvirkning. Det er grunnen til at vi jobber hardt for å redusere CO2 utslipp, bruken av kjemikalier og vårt matavfall - for å nevne noe.

Utslipp

Utslipp per gjestedøgn

*kilo/gästdygn

Kjemikalier

Gram per gjestedøgn

*gram/gjestedøgn

Reduksjon i vannforbruk per kjede siden 2008

Hver dråpe teller

Redusert vannforbruk har betydelig miljøeffekt. Fra 2008 til 2016 reduserte vi vannforbruket med 24 % per gjestedøgn. Vi skal gjøre det mer attraktivt å bruke mindre vann. Hver dråpe teller!

Comfort Hotel

0.00%

Reduksjon av matsvinn pr gjestedøgn (2016 vs 2015)

Matavfall

Matsvinn har en etisk, miljømessig og økonomisk kostnad. Nordic Choice har derfor siden 2012 jobbet systematisk med reduksjon av matsvinn. Det totale matavfallet målt per overnattende gjest ga i 2016 en reduksjon på 19% fra 2015.

Differanse fra 2015 til 2016

50%

Bærekraftige minstekrav for leverandører

Nordic Choice Hotels innførte i 2016 minstekrav for bærekraft for leverandører. Minstekravene sier blant annet at alle leverandører skal ha et system for påse at alle underleverandører opptrer i tråd med etiske retningslinjer, er miljøsertifiserte eller har tilsvarende tiltak på plass. I forbindelse med innføringen holdt Nordic Choice Hotels kurs, i samarbeid med Initiativ for Etisk handel. Over 80 leverandører deltok.

Tesla laddningsstationer

I juni inngikk Nordic Choice et samarbeid med Tesla Motors for å legge til rette for elbiler.

Matplattform

Local EAT Award 2016

Som initiativtaker og hovedsponsor til Local EAT Award delte Nordic Choice Hotels i 2016 ut prisen til Skandinavias mest bærekraftige matinnovatør for tredje år på rad. Vinneren ble Camilla Byrinder og firmaet Qualifare Consulting. Byrinders løsning kobler sammen svenske skolers fraværssystem med skolekjøkkenet, og gjør det dermed enkelt å tilpasse antall måltider etter hvor mange elever som skal spise, flere timer i forveien. Innovasjonen har bidratt til en vesentlig reduksjon i matsvinn i skolene. Vinneren fikk med seg 100 000 kroner som premie.

WeCare

Local

I 2016 etablerte Nordic Choice Hotels WeCare Fondet. WecCare fondet er på hele 1 million kroner, og deles ut hvert år til lokale prosjekter etter søknad. I 2016 fikk 20 hoteller innvilget støtte til å gjennomføre alt fra etablering av humlehotell i Tønsberg til bysykler i Malmø.

Fairtrade

Fairtrade fika

I løpet av noen hektiske timer i oktober, serverte over 140 hoteller mer enn 115.000 mennesker økologisk og Fairtrade-merket kaffe som en del av tiltaket Fairtrade Fika.

Matplattform

Økologi

I 2016 innledet vi et nytt samarbeid med Scandinavian Organics AB og et utvalg av deres  økologiske produkter ble tilgjengelige på alle våre hotell i Sverige.

Matplattform

Matsvinn

Gjennom initiativet “Kutt matsvinn 2020” spisset vi kampen mot matsvinn ytterligere. Se egen graf for utvikling av matavfall. Gjennom initiativet skal matsvinn i serveringsbransjen reduseres med ytterligere 20 % frem mot 2020.

Forbruk

Solceller på hotelltak

Quality Hotel Friends installerte i 2016 solceller på taket. Anlegget er ca 200 kvm stort og produserer strøm ca 29 MWh elektrisitet i året. Det tilsvarer strøm nok til å koke 1 millioner økologiske egg, lade 5 millioner smarttelefoner eller koke 290 000 liter kaffe.

Matplattform

ASC/MSC-sertifisering

Som første hotellselskap i Norden har vi blitt MSC- og ASC-sertifiserte. Det betyr at fisk og sjømat som vi serverer,  kommer fra et bærekraftig fiske - enten den er villfanget eller fra oppdrett.

Forbruk

Redusert vannforbruk

Fra 2015 til 2016 har vi redusert vannforbruket på hotellene med 7,5 liter pr gjestedøgn, noe som betyr at vi har spart over 120 tusen badekar med vann fra 2015 til 2016. (Fra 2014 til 2015 var det 683 tusen badekar, så vi har fortsatt den gode trenden.)

Matplattform

Flere frie høner

I 2016 slapp vi fri 37.000 høner fordi vi serverte over 10 millioner økologiske egg.

Matplattform

3400 kaffekopper

Vi serverte 3400 kopper økologisk og Fairtrade-merket kaffe per time. Hvis vi samlet all giften vi har sluppet å bruke fordi vi serverer kaffe som er økologisk, hadde det tilsvart 222.000 flasker Roundup i året.

Sammen med Løfbergs jobber vi med kvinnelige bønder i Honduras om skalering av Fairtrade og økologiske gårder slik at flere skal nyte godt av garantert minstepris på kaffe og sunt jordbruk.