Bærekraft i alle ledd

Planet

Høyere forventninger til komfort kombinert med ambisiøse miljømål, krever mer av oss i form av kreativitet, innovasjon og investeringer for å redusere vårt miljøavtrykk. Vårt miljøarbeid blir aldri ferdig.

Fortsett

Nøkkeltall: Forbruk

Høyere forventninger til komfort kombinert med ambisiøse miljømål, krever mer av oss i form av kreativitet, innovasjon og investeringer for å redusere vårt miljøavtrykk. Vårt miljøarbeid blir aldri ferdig.

Vann

Vannforbruk i liter per gjestedøgn

*l/gjestedøgn

Energi

Energiforbruk KW/h per kvm

*kWh/m2

Nøkkeltall: CO₂

Et døgn på et av våre hotell gir en miljøpåvirkning. Det er grunnen til at vi jobber hardt for å redusere CO2-utslipp, bruken av kjemikalier, vårt matavfall og vårt vannforbruk - for å nevne noe.

Utslipp

Utslipp per gjestedøgn

*kilo/gästdygn

Kjemikalier

Gram per gjestedøgn

*gram/gjestedøgn

Nøkkeltall: Matavfall

Et døgn på et av våre hotell gir en miljøpåvirkning. Det er grunnen til at vi jobber hardt for å redusere CO2-utslipp, bruken av kjemikalier, vårt matavfall og vårt vannforbruk - for å nevne noe.

Matavfall

Gram per gjest

*Vi etablerte i 2017 en bransje-indikator og innførte målinger på alle hotell. For første gang klarte vi å få inn gode tall for matavfall per spisende gjest og ikke kun overnattende gjest.

Reduksjon av matsvinn pr gjestedøgn (2016 vs 2017)

Matavfall

Matsvinn har en etisk, miljømessig og økonomisk kostnad. Nordic Choice har derfor siden 2012 jobbet systematisk med reduksjon av matsvinn. Vi etablerte i 2017 en bransje-indikator og innførte målinger på alle hotell. For første gang klarte vi å få inn gode tall for matavfall per spisende gjest og ikke kun overnattende gjest. I snitt var matsvinnet i NCH på 127 gram per spisende gjest der Comfort-kjeden lå lavest med 73 gram per spisende gjest.

Differanse fra 2016 til 20167/p>

50%

Reduksjon i vannforbruk per kjede siden 2008

Hver dråpe teller

Redusert vannforbruk har betydelig miljøeffekt. Fra 2008 til 2017 reduserte vi vannforbruket med 24 % per gjestedøgn. Vi skal gjøre det mer attraktivt å bruke mindre vann. Hver dråpe teller!

Comfort Hotel

0.00%

Planet

Ny app for oppfølging av miljøarbeidet

I 2017 innførte vi en ny app for å gjøre det enda enklere for hotellene å registrere og se resultatene av sitt miljøarbeid. Nå er miljøfokuset alltid med hvor enn miljøkoordinatoren er på hotellet!

WeCare Local

I 2016 etablerte Nordic Choice Hotels WeCare-fondet. WeCare-fondet er på 1 million kroner, og deles ut hvert år til lokale hotellprosjekter etter søknad. I 2017 fikk 11 hoteller tildelt penger fra fondet. Blant annet Quality Hotel Residence i Sandnes, som arrangerer det vellykkede arrangementet Vegan Weekend.

Matplattform

Local EAT Award 2017

Som initiativtaker og hovedsponsor til Local EAT Award delte Nordic Choice Hotels i 2017 ut prisen til Skandinavias mest bærekraftige matinnovatør for fjerde år på rad. Vinneren ble Hanna Olvenmark som har etablert firmaet “Portionen under 10’an”. Olvenmark sprer kunnskap om hvordan alle skal kunne spise mat som er sunn og bærekraftig uten å koste mye. Vinneren fikk med seg 100 000 kroner som premie.

Planet

Miljøkurs for alle hotell

I 2017 gjennomførte vi seks store samlinger i Finland, Sverige og Norge med fokus på miljøvennlig og bærekraftig drift for alle hoteller. Alle hoteller har en miljøkoordinator som har ansvar for miljøarbeidet på hotellet. Mer enn 300 miljøkoordinatorer deltok.

Matplattform

Matsvinn

Gjennom initiativet “Kutt matsvinn 2020” i Norge spisset vi kampen mot matsvinn ytterligere. Vi etablerte en bransje-indikator og innførte målinger på alle hotell. For første gang klarte vi å få inn gode tall for matavfall per spisende gjest og ikke kun overnattende gjest. I snitt var matsvinnet i Nordic Choice Hotels på 127 gram per spisende gjest der Comfort Hotel avr kjeden som lå lavest med 73 gram per spisende gjest. Gjennom initiativet skal matsvinn i serveringsbransjen reduseres med ytterligere 20 % frem mot 2020.

Fairtrade

Fairtrade fika

I løpet av noen hektiske timer i mai, serverte over 140 hoteller mer enn 130 000 mennesker økologisk og Fairtrade-merket kaffe som en del av tiltaket Fairtrade Fika. Beste hotellet i kjeden var Quality Hotel Waterfront som i 2018 får sende en ansatt til Løfbergs kaffekooperativ i Honduras.

Matplattform

ASC/MSC-sertifisering

Som første hotellselskap i Norden er vi MSC- og ASC-sertifiserte. Det betyr at fisk og sjømat som vi serverer, kommer fra et bærekraftig fiske - enten den er villfanget eller fra oppdrett. I 2017 var over 90 % av laksen vi kjøpte i Sverige sertifiserte!

Forbruk

Plast i havet

Mange hoteller ryddet på eget initiativ sine nabolag og strendene i nærheten fritt for plast. Et hotell som gikk langt i dette arbeidet var Clarion Hotel Post som fikk med seg skoleklasser i arbeidet, holdt foredrag om emnet og spredte kunnskap gjennom mange initiativ til kunder, gjester og nabolagene i Gøteborg.

Matplattform

-1 tonn emballasje

I 2017 fjernet vi alle kuvertprodukter fra fellesområdene våre. Det vil si at sukkersticks, engangspakker med smør og andre matvarer ble tatt bort. Det tilsvarte en reduksjon på over 1 tonn emballasje!

Forbruk

Redusert vannforbruk

Fra 2016 til 2017 har vi redusert vannforbruket på hotellene med 8,3 liter pr gjestedøgn, noe som betyr at vi har spart over 230 000 badekar med vann fra 2016 til 2017.

Matplattform

Flere frie høner

I 2017 slapp vi fri 37 000 høner fordi vi serverte over 10 millioner økologiske egg.

Robust og rettferdig kaffe mot klimaendringer

Klimaendringer gir lavere kaffe-avlinger. Sammen med Löfbergs jobber vi med kvinnelige bønder i Honduras om skalering av Fairtrade og økologiske gårder slik at flere skal nyte godt av garantert minstepris på kaffe og sunt jordbruk. Økologisk jordbruk gir mer robuste planter som takler klimaendringene bedre.

Matplattform

4,5 tonn plantevernmidler

Vi serverte 3400 kopper økologisk og Fairtrade-merket kaffe per time. Fordi den er økologisk så betyr det at vi har redusert bruken av plantevernmidler med over 4,5 tonn og redusert bruken av kunstgjødsel med nesten 45 tonn. All kaffen vi serverer er i tillegg klimakompensert.